Het 5 stappenplan:


Stap 1: Intake, doelbepaling en trainen naar doelstelling

Tijdens de eerste afspraak gaat een instructeur een intake met u doornemen. Hier wordt gebruik gemaakt van een PAR-Q lijst. Deze Physical Activitity Readiness Questionaire geeft inzicht in uw lichamelijke toestand m.b.t. ziektes/blessures/beperkingen/sportachtergrond etc. Tevens wordt er tijdens deze intake gesproken over uw doelstelling. Aan de hand van deze doelstelling gaat de fitnesstrainer vervolgens 60 minuten aan de slag. Vervolgens wordt de 2de afspraak ingepland.


Stap 2: Fitheidstesten en trainen naar doelstelling

Gedurende de tweede afspraak wordt de eerste training geëvalueerd en wordt u startpunt bepaald. Dit gebeurt door de volgende testen uit te voeren: VO2max conditietest, bloeddrukmeting, body mass index en vetpercentagemeting d.m.v. plooimeting. Vervolgens gaat de trainer weer met u aan de slag a.h.v. uw doelstelling en zal u tevens alternatieven laten zien voor de reeds uitgevoerde oefeningen. Op deze manier leert u al behoorlijk veel over de oefeningen/toestellen. Deze training duurt ongeveer 60 minuten. Na afloop wordt de 3de afspraak ingepland.


Stap 3: Opstellen persoonlijk trainingsschema

Gedurende deze afspraak wordt er een persoonlijk trainingsschema aangemeten d.m.v. een sub maximaal test voor de oefeningen. Deze sub maximaal test, geeft inzicht in welke weerstanden de sporter kan hebben. Deze training duurt ongeveer 45-60 minuten. Na deze 3 stappen heeft u een startpunt c.q. nulmeting, persoonlijk trainingsschema om aan uw doel te werken en heeft u al redelijk wat ervaring m.b.t. oefeningen en toestellen. Maar hier houdt de begeleiding van Fitplus niet op! Er loopt altijd een fitnesstrainer in de fitness om uw vragen te beantwoorden en waar nodig u te assisteren bij uw oefeningen. 


Stap 4: Tussentijdse meting

U wordt na 8 weken uitgenodigd om de metingen te gaan vernieuwen. U kunt op dit bericht reageren om zo meteen een afspraak te maken. Zo kunt u d.m.v. de fitheidstesten zien of uw schema al resultaten begint de tonen! Daarnaast kunnen er kleine aanpassingen in uw schema gemaakt worden, zodat u in de laatste 4 weken uw doel dichterbij kan brengen.


Stap 5: Het vervolg

4 weken na de tussentijdsmeting, ontvangt u een uitnodiging per e-mail om een nieuw schema te laten aanmeten. Er wordt opnieuw gekeken naar wat het doel is, wat er reeds gedaan is m.b.t. oefeningen en intensiteit en wat er nodig is om de volgende stap in het proces te kunnen maken. Zo start u elke 12 weken met een compleet up to date trainingsschema!

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram